06 29 47 19 62

Marga Hooyman is ritueelbegeleider bij afscheid

Marga Hooyman

Marga

In Arnhem ben ik opgegroeid in een katholiek gezin. Met plezier studeerde ik Vertaalwetenschap in Amsterdam. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als communicatieadviseur, bleek het trainerschap mij goed te liggen en ging ik aan de slag als schrijftrainer. In dat vak geniet ik ervan verbinding mogelijk te maken door aan inhoud de juiste woorden te geven.

 

In de loop der jaren ontdekte ik steeds meer hoe verbondenheid met anderen belangrijk is. Alles is met alles verbonden: ik ben omdat jij bent. Daarom wil ik in mijn leven de verbinding met anderen centraal zetten.  

 

Toen ik het vak van ritueelbegeleider op het spoor kwam, was ik meteen geraakt. Ik volgde de beroepsopleiding 'Ritueel begeleiden' bij Het Moment. Daar ervaarde ik dat ritueel begeleiden me de mogelijkheid biedt verbinding te maken, te ervaren én te faciliteren.

 

Afscheid in verbinding

Als ritueelbegeleider sta ik voor afscheid in verbinding. Daar bedoel ik mee:

In verbinding met elkaar door als nabestaanden samen een afscheid vorm te geven. Je deelt herinneringen met elkaar. Je staat samen stil bij wat de overledene voor je heeft betekend. 

 

Met afscheid in verbinding bedoel ik ook dat je met het afscheid op een nieuwe manier een band met je dierbare vormgeeft. Je staat stil bij: Wie was deze persoon voor mij? Op welke manier denk ik aan hem of haar? Hoe word ik door hem of haar geïnspireerd? 

 

Door jouw verhaal over je dierbare aan anderen te vertellen, door de ideeën van je dierbare zelf verder vorm te geven, laat je deze persoon in zekere zin voortleven. 

 

Zo ervaar je telkens weer welke band je met je dierbare hebt. Op die manier creëer je een nieuwe, blijvende verbinding.

bloem met zonlicht als symbool voor leven dat verder gaat - ritueelbegeleider bij afscheid

Afscheid in verbinding

Groeneweg 63

3911 PE Rhenen

Tel. 06 29 47 19 62

marga@afscheidinverbinding.nl

KvK 70281440

© 2019 Afscheid in verbinding / Hooyman Connect

Realisatie: www.softmap.nl

© 2019 Afscheid in verbinding / Hooyman Connect

Realisatie: www.softmap.nl